May 22, 2011

Nupo Klasik, okus bele kave, caffe latte

'čer

Da vam pokažem svojo osnovno hrano prejšnega tedna:
Nupo Klasik napitek bela kava

 (caffe latte)
1344 g za 42 porcij po 32g.
Pakirano v 3 manjše vrečke.
Dozirnica je priložena.
Tale stvarca je tako mnjami, verjetno bi lahko spila na hektolitre.

Če povzamem dogajanje celega tedna:
Teh napitkov ni možno piti samostojno, brez posledic za prebavo. 
Tako da v mojem primeru ni držala trditev, da zaradi beljakovin 
nisi lačen.  Tekočina enostavno ne ostane v želodcu dovolj dolgo. 
Če se ne bi ''zavezala'', da bom v tem 14-dnevnem režimu jedla samo Nupo, bi zagotovo dodala k obrokom zeleno solato in brokoli. Pogrešaaaaaam brokoli :((
Sicer si ne bi škodila glede kalorij, samo se mi zdi, da če preizkušam Nupo, potem so nasitne stvari goljufija, četudi niso kalorične.
Jaz si z želatino naredim pudinge, ki vsaj ostanejo v želodcu in nimam nikakršnih težav z lakoto. Kalorije so nekje okrog 700 kcal.
Energija in razpoloženje pa sta čisto enaka kot pred dieto.

V enem tednu sem izgubila nekje 2 kg, trenutni ITM je 25,3.
Pa malenkost  manj celulita imam, športno pa se ne udejstvujem.



Še nasveti glede Nupo Klasik napitka:
Za boljšo nasitnost priporočam pitje po slamici in bolj gosto pripravo, kot piše v navodilih. 2,5 do 3 dcl vode bi se naj zmešalo, potem pa pustite pri miru nekaj minut, da se stvar malo zgosti.

Bela kava je meni osebno dober okus, z ledom je praktično enako,
kot če bi pila ledeno kavo.
*
Moj recept za puding pa je:
1 liter vode
1 vrečka želatina
2 Nupo klasik shake napitka

Evo, še ena manekenska slikica v mešalcu. Takole ni videti nabolj tek vzbujajoče, ampak mene je okus zelo navdušil. A ne da 'mam lepo šalčko? :P



O izdelkih se lahko še dodatno informirate na teh povezavah.
Nupolife Slovenija na facebooku  


Uradna slovenska spletna stran nupo.si 
Pregled Nupo izdelkov

Nakup je možen v lekarnah, nekaterih spletnih lekarnah in vseh drogerijah DM.



Če je kaj konkretnega glede osebne izkušnje z izdelkom, me lahko vprašate, ker mi trenutno ne pade pamet, kaj bi vas utegnilo zanimat. Za ceno se mi dozdeva, da je nekje 60 €.


Please, follow this blog via  Google friend connect 
 For more fun, go to Gone2RehabBRB on facebook
or to just talk a wee bit there's my Twitter

4 Comments:

Maja said...

Aha... samo meni ni čisto jasno nekaj - ti si zdaj cel teden jedla oz. pila tole kavo in pudinge? No, logično je, da si zgubila 2 kg saj zaužiješ veliko premalo kalorij. Jaz potrebujem okoli 1500 kcal dnevno za bazalni metabolizem (da telo lahko dobro deluje med mirovanjem), če bi se veliko gibala, bi morala še povečati vnos kalorij. To kar si sedaj izgubila je najbrž voda, ne maščoba. Z daljšim "stradanjem" telesa pa pričnejo upadati mišice, maščobe gredo zadnje. Aja, pa ne me prosim narobe vzet - vem, da je to samo testiranje in da tega ne nameravaš početi v nedogled, samo pravim... :)

Gone2RehabBRB said...

@Maja
Vem to, Maja.
Kot rečeno, zavoljo testiranja bom tole počela do sobote, potem pa preidem na zelenjavo-beljakovinsko dieto s pravo hrano in tekom.
Ampak ker so se mi priljublili tile okusi, bom Nupo imela za zniževanje dnevnega vnosa kalorij.
Pa posluževala se bom sistema calorie shifting.

Drugače pa je bil moj bazalni nekje 1700/1800 januarja, ko sem začela umikati OH popoldan.
Tako da svojo izgubo teže postopama uvajam že kake 3 mesece.

Maja said...

Ne, saj meni se to zdi fajn, da se take reči vključijo v prehrano in si z njimi pomagaš pri izgubi teže, samo samostojno so pa nevarni za zdravje.

Ogljikovi hidrati ti morajo predstavljati največji del kalorij, potem je zelenjava, sadja malo manj zaradi sadnega sladkorja. Potem šele pridejo beljakovine, večino od tega naj bi bile ribe, belo meso, jajca, jogurti. Na koncu pa seveda sladkarije v minimalni količini. Zmanjševanje OH, če je teh preveč je vredu, v smislu hujšanja pa ne. Pravilno in dolgoročno se shujšati da samo s kurjenjem maščob - aerobna vadba kot je hitra hoja. Z zmanjševanjem kalorij dosežemo samo počasnejšo presnovo, odvaja pa se voda in zmanjšuje se mišična masa, maščobe pa ostajajo. Nikakor ne želim soliti pameti, ampak kot študentka zdravstvene fakultete sem letos slišala že toliko o prehrani, da na pamet znam.

Tudi jaz se borim z odvečnimi kilogrami in se trudim z jedilnika umikati sladkarije ter vanj vključiti več zelenjave in sadja. S hitro hojo še nisem začela, vendar se moram zdaj res brcniti v rit. Zapisujem vse na blogu, če te morda zanima. :)

Gone2RehabBRB said...

@Maja
Ne, nič se bat, čimbolj podrobni komentariji so zaželeni.

No, jaz recimo po sladkarijah posežem samo pod stresom, večino časa pa enostavno pojem preveč OH, sadja in zelenjave, skoraj nič pa ni beljakovin.

In kjub temu, da ponavadi jem samo kompleksne OH, se še zmeraj redim, ker pač so kalorične. In povečan vnos B mi je še zmeraj koristil.
=)

 
Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .