Apr 7, 2013

FdS Creamy Lip Gloss

Pozdravljene =) 

Danes po dolgem času spet objava v materinščini. Nisem še gotova z ocenjevanjem izdelkov za ustnice znamke Fleur de Sante. Od stvari, ki sem jih preizkusila, so mi najbolj prirasla k srcu še ocenjene šminke in glosi za ustnice, zato se ne ustrašite navdušenega tona pri vzdihovanju nad tudi nad to linijo glosov.

Govorim o Fleur de Sante Creamy Lipgloss kremni glos za ustnice iz njihove linije FdS Expertise. 


Cena 9,99 € za 6 ml. In tokrat prvič ne bom jamrala o ceni, ker kvaliteta glosa po mojem menenju vpije po dosti višjem cenovnem razredu.
V tej podkategoriji sta  na žalost samo dva odtenka, Silky Rose in Silky Mauve.
.
  
Embalaža je (kot pri ostalih FdS izdelkih, ki so v rangu okoli 10 evrov) prečudovita.
Elegantna prosojna tuba z nenavadno obliko v notranjosti pritegne poglede. Po pravici povedano me ne bi bilo sram povlečit to stvarco ven v toaletinih prostorih med kakšno šiki miki prireditvijo.


Sestavine, vzete iz si.fleurdesante.com: Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, BHT, Butylene/Ethylene/Styrene Copolymer, Butyrospermum Parkii, Cera Alba, Citric Acid, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Ethylene/Propylene/Styrene Copolymer, Hydrogenated Polydecene, Hydrogenated Polyisobutene, Mica, Parfum, PEG-8, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Plukentia Volubilis Seed Oil, Propylparaben, Ricinus Communis Seed Oil, Talc, Tocopherol, +/- Calcium Aluminum Borosilicate, Silicon Dioxide, CI 15850, CI 19140, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77861 CI 77891.
 Z izjemo BHT nimam večjih pripomb.


Tekstura obeh glosov je svilena, nelepljiva in je razlog da je izdelek pridobil mojo naklonjenost. Daje izredno prijeten občutek na ustnicah, ki me spominja na občutek pri blagodejno delovanje kreme za obnovitev kože (Bepanthen krema za doječe matere je dokaj blizu).

Oba odtenka sta enkamoreno pigmentirana in na ustnicah nista lisasta. Obsotjnost ni slaba, ampak glosi že po naravi niso večni, če želite obstojnost posežite po tintah za ustnice in mat šminkah.


Izdelku dam oceno 9 od 10. Točko odbijem zaradi sestavin BHT. 

Za konec vam še pobližje predstavim odtenka. Za voljo googla tole sliko poimenujem swatchi, čeprav kot prevajalka in slovenistka ne maram  te besede.

Silky Rose je nežna marelična barva, ki je manj nasičena s pigmentom kot njena vijola sestra. Spada v kategorijo glosov, ki izboljšajo tvoj naravni odtenek. Finiš polivinila :)

Silky Mavue pa je krasna vijolična, za moj ten kože in barvo ustnic ravno prav intenzivna.

Bi dala 20 evrov iz svojega žepa za ta dva lipglosa, če ne bi tega prejela v testiranje? JA. Sem prav žalostna, da ni na voljo več odtenkov.
Izdelek bi tudi brez slabe vesti priporočila drugim.

Največji problem je, da je tovrsten izdelek tak, ki bi ga želela na usta nanašati cel dan, vsebuje pa BHT (ki je sporen ob potencialni akumulaciji v telesu).

Če imate kakšno vprašanje glede izdelka, mi lahko pustite komentar ali kontakirate na fb/Twitterju (gumba sta na zgornji levi na vrhu strani.)

Lp
V.

1 Comments:

Tina said...

sjajilo je prekrasno

 
Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .